Slide background

Slide background

Slide background

PUBLIEKSCAMPAGNE ‘BLIJF UIT DE ROOK’

In opdracht van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost ontwikkelde Goed Werk een publiekscampagne met een opvallend herkenbaar creatief concept om een belangrijke boodschap te verspreiden: blijf uit de rook.

In Nederland breekt zo’n 100 keer per dag brand uit, waarbij altijd rook vrijkomt. Veel mensen in de buurt van een brand ondernemen geen actie, of erger nog: ze gaan kijken! Met de campagne ‘Blijf uit de rook’ wil de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost voorkomen dat mensen schadelijke rook inademen. Rook door brand is altijd gevaarlijk.

De propositie is eenvoudig: blijf uit de rook. Goed Werk heeft daarom een even eenvoudig concept ontwikkeld, passend binnen het budget van de Veiligheidsregio. Het creatieve concept maakt gebruik van het simpele maar welbekende ‘exit-figuurtje’ van nooduitgang bordjes. Dit figuurtje speelt als held de hoofdrol in alle communicatiemiddelen. De eenvoudige doch serieuze boodschap is omkleed met humor, waardoor een vrolijke en daarmee laagdrempelige tone-of-voice ontstaat. De campagne is door het slimme gebruik van dit herkenbare figuurtje krachtig door haar eenvoud.

De kick-off van de campagne bestaat uit een persmoment op het Piazza Center te Eindhoven, waar de Brandweer Brabant-Zuidoost met groot materieel is uitgetrokken om clean graffiti aan te brengen. De komende maanden wordt de boodschap van de Veiligheidsregio met name via sociale media gecommuniceerd. Er is sterk ingezet op een Facebook- en Twittercampagne. Centraal hierin staan drie animaties, die via deze kanalen gepromoot worden naar een brede doelgroep. Daarnaast zet Goed Werk een online bannercampagne in via lokale websites en stopperadvertenties via lokale weekbladen. Alle brandweerkorpsen in de regio Zuidoost-Brabant hebben een mal ontvangen waarmee zij clean graffiti kunnen aanbrengen op het wegdek in verschillende gemeentes. De blusvoertuigen van deze korpsen zijn inmiddels voorzien van stickers. Intern is print en emailing ingezet om alle medewerkers van de Veiligheidsregio te informeren over de campagne. Alle outdoor, on- en offline communicatiemiddelen verwijzen naar een microwebsite in de vorm van een infographic, waar alle informatie is weergeven over wat te doen bij rook.

 

 

 

Disciplines

Goed Werk Communicatie kent onder andere de volgende disciplines:
Corporate communicatie
Positionering en Branding
Content Marketing
Conceptontwikkeling
Design
Storytelling

Sectoren

Goed Werk Communicatie werkt voor de volgende sectoren:
Industrie
Onderwijs
Organisatie-advies
Overheid
Retail
Ruimtelijk- en stedenbouwkundig advies
Vastgoedontwikkeling
Woningcorporatie
Zakelijk-financiële dienstverlening
Zorg en welzijn
Goed Werk!

Goed Werk Communicatie bestaat uit een ervaren team van communicatie-strategen, adviseurs, conceptdenkers, creatieven, contentdevelopers en designers.

Talent

Talent mag zich altijd melden. Voor stage of free-lance. Stuur een email naar info@goedwerk.com

bel ons
Goed Werk Communicatie
Kennedy Business Centre
Kennedyplein 101
5611ZS Eindhoven

040 2961909
info@goedwerk.com