Slide background

Slide background

Slide background

HERPOSITIONERING VAKCOLLEGE EINDHOVEN

Vakcollege Eindhoven. De school voor vakmensen. Deze school biedt een antwoord op de sterk groeiende vraag naar goed opgeleide vakmensen.

Goed Werk Communicatie heeft deze school communicatief ‘in de markt gezet’. Een kleurrijke, toekomstgerichte profilering voor een school met een verleden. Om te komen tot een nieuwe profilering, positionering en een nieuw gezicht heeft Goed Werk Communicatie een praktisch communicatieplan ontwikkeld. Belangrijkste uitgangspunt was om afstand te nemen van de identiteit van De Burgh (de oude naam van Vakcollege Eindhoven) en haar imago en tegelijkertijd inhoud te geven aan de nieuwe onderwijsvorm. Daarbij bestaat de doelgroep uit leerlingen op vmbo-niveau en hun ouders, wat om een toegankelijke communicatiebenadering vraagt.

Allereerst is de definitieve naamkeuze en bijbehorende positionerende claim door ons vastgesteld: Vakcollege Eindhoven. De school voor vakmensen. Een profilering, die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. Vervolgens is een nieuwe beeldtaal ontwikkeld, op basis van veelkleurigheid, openheid en onderscheid. Een beeldtaal is meer dan een logo en huisstijl. Het geeft een handvat voor de uitwerking van alle media en middelen. Dit zorgt voor herkenbaarheid, een zekere eenheid en daarmee kwaliteit. De huisstijl van Vakcollege Eindhoven laat zich omschrijven als kleurrijk, eigentijds en uitnodigend. Ook is de huisstijl duidelijk onderscheidend ten opzichte van andere vmbo scholen. De thematiek luidt heel toepasselijk 'Ik ga het maken'. Ter introductie van de nieuwe positionering ontving iedereen, van leerling tot docent en het regionale bedrijfsleven, ontving per post een introductiekrant op de dag van de introductie. Op deze wijze is de nieuwe school voor vakonderwijs in één klap Eindhoven-breed in de markt gezet. Naast inhoud aan Vakcollege Eindhoven biedt de krant een podium voor het ROC en het regionale bedrijfsleven dat integraal onderdeel uitmaakt van de opleiding. De krant is uiteraard, voorzien van een persbericht, ook aangeboden aan alle regionale media die het bericht dan ook goed oppikten. Voor de krant heeft Goed Werk alle betrokken partijen geïnterviewd. Leerlingen en hun docenten, de verwachting van het bedrijfsleven en de betrokkenheid van zorginstellingen komen allemaal naar voren in deze luchtige, maar inhoudelijk toch ‘stevige’ krant.

Het thema ‘Ik ga het maken’ is daarnaast de drager van de website die is afgeleid van het basisconcept. Vrolijke kleuren en uitnodigende fotografie bepalen de look and feel van de website. Het resultaat is een compleet nieuwe uitstraling voor ene compleet nieuwe school. Actief, dynamisch en aantrekkelijk. Net als het onderwijsaanbod zelf. Met deze website als onderdeel van de totale positioneringscampagne is afstand genomen van het oude imago en een nieuwe identiteit gevonden.

Disciplines

Goed Werk Communicatie kent onder andere de volgende disciplines:
Corporate communicatie
Positionering en Branding
Content Marketing
Conceptontwikkeling
Design
Storytelling

Sectoren

Goed Werk Communicatie werkt voor de volgende sectoren:
Industrie
Onderwijs
Organisatie-advies
Overheid
Retail
Ruimtelijk- en stedenbouwkundig advies
Vastgoedontwikkeling
Woningcorporatie
Zakelijk-financiële dienstverlening
Zorg en welzijn
Goed Werk!

Goed Werk Communicatie bestaat uit een ervaren team van communicatie-strategen, adviseurs, conceptdenkers, creatieven, contentdevelopers en designers.

Talent

Talent mag zich altijd melden. Voor stage of free-lance. Stuur een email naar info@goedwerk.com

bel ons
Goed Werk Communicatie
Kennedy Business Centre
Kennedyplein 101
5611ZS Eindhoven

040 2961909
info@goedwerk.com