Slide background

Slide background

Slide background

Huisstijlontwerp van Goed Werk

Een visuele identiteit. Het resultaat en samenspel van organisatiecultuur, marktbenadering, positionering en profilering. Naast producten en diensten, spelen mensen hierin een belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol. En waar zij deze rol niet nemen is het de visuele identiteit die het beeld van een organisatie een gezicht geeft: Logo, huisstijl en beeldtaal als bindende elementen in alle uitingen van de organisatie.

CSamenhangend, maar vooral ook dynamisch, toekomstbestendig en met het vermogen om adaptief mee te groeien met de organisatie en de markt. Dat maakt de ontwikkeling van een huisstijl en beeldtaal tot een van de meest fascinerende ontwerpdisciplines. Als vormgever krijg je daarmee de fantastische opdracht om een bedrijf of organisatie een unieke identiteit te geven. Een opdracht die altijd uitdaagt omdat die altijd anders is. Elk bedrijf kent immers een andere identiteit, een ander verhaal dat in vormgeving vertaald moet worden. Dat is het vak dat wij als strategische vormgevers verstaan. Daarom maakt het niet uit voor welke sector of branche wij aan de slag gaan. Steeds gaat het bij het ontwikkelen van een visuele identiteit om het treffen van de essentie, de ziel van de organisatie en een uitstraling die onderscheidend is in de markt.

Om de ziel van de organisatie te treffen en daarmee het hart van de doelgroep te raken, is er eerst een oriënterend gesprek. Voorafgaand aan deze briefing hebben we het nodige voorwerk gedaan en kunnen we putten uit onze kennis en ervaring. Tijdens de briefing filteren wij de kernwaarden van de organisatie, de cultuur, missie en depositionering en profilering die daarbij horen. Op basis van deze analyse stellen we het DNA van de organisatie vast: een uniek profiel dat tot uiting moet komen in de beeldtaal. Want in onze visie is het logo slechts een onderdeel van dat profiel. Het gaat om een complete beeldtaal, een huisstijl die alle elementen van het DNA vertolkt en die als verbindend element zorgt voor een krachtige uitstraling in elk denkbaar medium of middel. Toegepast op een aantal media en middelen presenteren wij hoe hierdoor een samenhangend en onderscheidend beeld van de organisatie gaat leven. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de toepassing van de huisstijl in digitale en online media waardoor ook beeld en geluid in het huisstijlconcept past.

Het creatieve proces dat onze vormgevers doorlopen, illustreert hoe we tot het eindproduct komen. We laten dit tijdens de presentatie van het uiteindelijke voorstel ook zien. Het geeft inzicht in ons denkproces en verantwoordt waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Dit schetst als het ware de evolutie van kennismakingsgesprek tot uiteindelijke voorstel. Het onderbouwt tevens de kwaliteit die wij bieden. Lees onze ISSUU-uitgave 'visuele identiteiten'.

Disciplines

Goed Werk Communicatie kent onder andere de volgende disciplines:
Corporate communicatie
Positionering en Branding
Content Marketing
Conceptontwikkeling
Design
Storytelling

Sectoren

Goed Werk Communicatie werkt voor de volgende sectoren:
Industrie
Onderwijs
Organisatie-advies
Overheid
Retail
Ruimtelijk- en stedenbouwkundig advies
Vastgoedontwikkeling
Woningcorporatie
Zakelijk-financiële dienstverlening
Zorg en welzijn
Goed Werk!

Goed Werk Communicatie bestaat uit een ervaren team van communicatie-strategen, adviseurs, conceptdenkers, creatieven, contentdevelopers en designers.

Talent

Talent mag zich altijd melden. Voor stage of free-lance. Stuur een email naar info@goedwerk.com

bel ons
Goed Werk Communicatie
Kennedy Business Centre
Kennedyplein 101
5611ZS Eindhoven

040 2961909
info@goedwerk.com